Home

Norske kunstnere

Kategori:Norske kunstnere. Hopp til navigering Hopp til søk. Artikler i denne kategorien bør flyttes til underkategorier. Denne kategorien trenger jevnlig vedlikehold for at den ikke skal bli for stor. Den skal liste veldig få, om. Kunstmarkedet.no - finn oversikter med norske kunstnere, gallerier, nettgallerier, kunstforeninger, kunstmuseer, rammeverksteder m.m

Norske kunstnere Se kunst fra over 300 norske kunstnere i fineArts gallerier og auksjoner. Norske kunstnere fra A til Å finner du i fineArts gallerier og auksjoner. Som en av landets ledende aktører innenfor salg og distribusjon av kunst tilbyr vi kunst fra mange kjente norske kunstnere, samt ledende utenlandske samtidskunstnere.Du finner også mye informasjon om kunstnerne og deres. Oversikt over kunstnere i nettgalleriet. Kunstverket er landets ledende galleri for samtidsgrafikk og representerer bl.a. Sitter, Opdahl, Nupen og Gullvåg

Kategori:Norske kunstnere - Wikipedi

Velkommen til Norske Billedkunstneres søkeportal. Her kan du søke stipend og prosjektstøtte fra Billedkunstnernes Vederlagsfond (BKV) og stipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH). NBKs stipendkomité innstiller til prosjektstøtte og samtlige stipend. STIPEND 2021 Søknadsfrist 16. oktober 2020, kl. 13:0 Norsk kunstnerleksikon er en digital versjon av papirverket, gitt ut i perioden 1982-1986. Innholdet i Norsk kunstnerleksikon blir ikke oppdatert. Nettversjonen publiseres av Store norske leksikon, som er eid av de norske universitetene og andre ideelle organisasjoner

Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en ikke-kommersiell, medlemsdrevet organisasjon som ble stiftet 29.september 1993 i Moss. Foreningen er landsdekkende med regionale grupper og består av over 250 medlemmer Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid

Kunstnere - her finner du oversikt med en rekke norske

 1. Norske tekstilkunstnere (NTK) er en kunstnerstyrt organisasjon med om lag 200 medlemmer. NTK arbeider med å formidle norsk tekstilkunst nasjonalt og internasjonalt, samt øke bruken av tekstilkunstnernes arbeider og kompetanse
 2. De er ikke akkurat A-kjendiser, men like fullt trekkes de frem som Norges viktigste kunstnere av kunstsosiologene Dag Solhjell og Jon Øien. I boken Det norske kunstfeltet, som kommer ut denne uken, er Kunst-Norges maktstrukturer kartlagt. Ved å finne ut hvem som har sterkest definisjonsmakt, har det også vært mulig å rangere de fremste kunstnerne for perioden fra 2003 til 2009
 3. Norske kunstnere deltar ved internasjonale stormønstringer i utlandet, som Documenta i Kassel i Tyskland og biennalene i Venezia i Italia og São Paulo i Brasil. Fra 1960-årene vokste det frem en rekke private gallerier, blant de første var Galleri F 15, Galleri Haaken, Galleri Dobloug, Galleri 27 med flere
 4. Norske Kunstforeninger er paraplyorganisasjon for 162 kunstforeninger, kunstlag og kunsthaller. Organisasjonens formål er å gi flest mulig tilgang til profesjonell kunst
 5. Norske Billedkunstnere er fagorganisasjonen for profesjonelle billedkunstnere i Norge. Kulturbudsjettet 2021: - 100 millioner kroner til flere koronastipender er en seier for kunstnerne
 6. Se vårt store utvalg av kunst til salgs, les informasjon om kunstnere og artikler Det skilles mellom førsteparts- og tredjepartscookies, der førstepartscookies er utstedt av det besøkte nettstedet, www.fineart.no. Vi benytter oss av førstepartscookies bl.a. for å huske om du er logget inn eller ikke, samt gi deg mulighet til å legge varer i handlekurv uten å logge inn

Norske kunstnere Fineart

 1. Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en ikke-kommersiell, medlems drevet organisasjon som ble stiftet 29.september 1993 i Moss. Foreningen er landsdekkende med regionale grupper og består av over 250 medlemmer
 2. Norske Billedkunstnere (NBK) er fagorganisasjonen for profesjonelle billedkunstnere i Norge, og har historiske røtter fra 1882 - da Høstutstillingen åpnet dørene for første gang. NBK har som formål å ivareta billedkunstnernes faglige, ideelle, økonomiske og sosiale rettigheter og interesser. Fordelt på 20 grunnorganisasjoner representerer NBK 3 000 kunstnere fra det visuelle feltet.
 3. Norske Kunsthåndverker
 4. Running on Cargo. INF
 5. Søk etter norske kunstnere . Tips: Trykk Ctrl og F samtidig, skriv inn kunstnerens navn i søkefeltet som dukker opp og trykk enter. På denne måten vil du raskt og enkelt finne ut om BONO representerer kunstneren. Søk etter utenlandske kunstnere . Benytt denne søkemotoren for oversikt over de utenlandske kunstnerne BONO.
 6. Norsk kunstner­leksikon Logg inn. Norsk kunstnerleksikon Brødsmulesti Norsk kunstnerleksikon. Norsk kunstnerleksikon er et av fire leksikon som utgis på nett av Store norske leksikon AS. Verket ble utgitt på papir i fire bind av Universitetsforlaget fra 1982 til 1986 og blir publisert på nett fra og med høsten 2013. Nå er.

Kunstverket Galleri - Oversikt kunstnere

Eksempler på kunstnere som er gode investeringer. Det er bare et fåtall kunstnere som over tid fyller disse kriteriene, og således oppnår en status som fremstående i sin samtid. I hver generasjon norske kunstnere er det ofte bare 10 til 15 som «overlever» eller blir aktuelle og interessante på lang sikt Tilgang for norske IP-adresser Tittel: Norsk signaturleksikon : malere født før 1920 Navn: Plahter, Leif Einar Publisert: Oslo : Nasjonalgalleriet, 2000 Omfang: 189 s. Overordnet post: Norbok Språk: Norsk (Bokmål) ISBN: 8290744676 Emne: Signaturer Dewey: 759.81 Annen klassifikasjon: Rb 78. Houens og Mohrs legat for kunstnere. Legatstipendet utlyses ikke for 2018. Logoer. Her kan du laste ned logoer for Kulturrådet, Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde, Statens kunstnerstipend, EUs kulturprogram og EØS-midlene. Honorarer og reiseutgifter for medlemmer i råd, styre og utvalg Norske kunstnere er et kunstnerdrevet initiativ etablert i 2017. Fra et ikke kommersielt ståsted ønsker vi å tilby en plattform der kunstnere kan gi publikum et usminket og verdifullt innblikk i deres kunstnerskap. Vi baserer oss på kun.. Kunstnere organisert i regionens fagorganisasjoner NNBK og NKNN og kunstnere som har deltatt i våre prosjekter. Slik finner du fram i oversikten Bruk knappene over registeret hvis du kun vil se kunstnere i de nordnorske fagorganisasjonene, Norske kunsthåndverkere Nord-Norge (NKNN) eller Nordnorske bildende kunstnere (NNBK)

LNM - Landsforeningen Norske Malere er en landsdekkende medlemsorganisasjon for profesjonelle kunstnere som arbeider med maleri Her finner du en oversikt over kunstnere representert i nettgalleriet, bl.a. Inger Sitter, Ørnulf Opdahl, Kjell Nupen, Håkon Bleken, Håkon Gullvåg og Lars Elling Kunst fra mange kjente norske kunstnere med flere Stort utvalg av kjente norske kunstnere | Cornice På Cornice torget kan du se gallerienes kunst, søke på kunstner og farger, ramme de inn på skjermen din og bestill Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere (NFUK) er en ikke-kommersiell, medlems drevet organisasjon som ble stiftet 29.september 1993 i Moss. Foreningen er landsdekkende med regionale grupper og består av over 250 medlemmer

På artgate.no kan du kjøpe kunst sittende hjemme i din egen stue. Nettgalleriet vårt inneholder kunstverk fra over 100 norske kunstnere og du kan filtrere på både kunstner, pris og teknikker. Vi sender til hele landet og kan hjelpe deg med innramming av kunstverkene som du kjøper hos oss Norske kunstnere Tittel Forfatter Forlag, årstall Sider Pris Kunstnerportretter Karl Erik Harr Alver, Ivar B.M J.M. Stenersens Forlag A.S, 1981 112 90 HERB - Skarpe streker Backe, Anne Hoff Alfa Forlag AS, 2001 184 70 Jan Baker Baker, Jan Jan Baker, 51 40 Gerhard Munthes dekorative kunst Bakker, Hilmar Gyldendal Norsk Forlag, 1946 347 15 Den internasjonalt kjente norske kunstneren Carl Nesjar døde for fem år siden. Først nå er grafikken hans frigjort for salg. Dermed blir det ny utstilling hos vennen Sigmund Skår på Kleive

Søkeportal til Norske Billedkunstner

 1. En av norsk modernismes store kunstnere fra 1900-tallet. Utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Flere monumentale utsmykningsoppdrag i Norge. Se mer kunst av Victor Sparre navigate_next. Zamy Steynovitz. Født 1951 i Polen, emigrerte til Israel i 1957. Kunstutdannelse i Tel-Aviv og i London
 2. Litt norsk historie. 9. Nasjonsbyggingen. 10. Noen norske kunstnere. 11. Maktfordelingen. 12. Politikk. 13. Internasjonale forhold. Informasjon om Her på berget. Kapittel 10 Noen norske kunstnere. Her finner du oppgaver til kapittel 10 i Her på berget Tekstbok (side 110-117)
 3. g | Cornice På Cornice torget kan du se gallerienes kunst, søke på kunstner og farger, ramme de inn på skjermen din og bestill

Norsk kunstnerleksiko

75 kunstnere - 100 verk. Fjorårets Villa Bazaar var en stor suksess og i år som i fjor har vi gleden av å ønske velkommen til utstillingen der vår sveitservilla er fylt til randen av tredimensjonal kunst i alle former Kategori:Norske kunstnere. Språk; Overvåk; Rediger; Artikler i denne kategorien bør flyttes til underkategorier. Denne kategorien trenger jevnlig vedlikehold for at den ikke skal bli for stor. Den skal liste veldig få, om noen artikler direkte og skal i hovedsak inneholde underkategorier Norske kunstnere er et kunstnerdrevet initiativ etablert i 2017. Fra et ikke kommersielt ståsted ønsker vi å tilby en plattform der kunstnere kan gi publikum et usminket og verdifullt innblikk i deres kunstnerskap

Stilige bilder til stua - Hus, Hage og Oppussing - VG Nett

Norske kunstnere er synlige internasjonalt på en helt annen måte enn før. Dragset / Elmgreen viser i Chicago at norske kunstnere igjen har begynt å gi små bidrag til å prege samtidskunsten. Nesodden Kunstnere er stiftet av kunstnere som er medlemmer i Norske Billedkunstnere, Norske Kunsthåndverkere eller Forbundet Frie Fotografer, og som bor og/eller arbeider i Nesodden kommune.. Nesodden Kunstnere er den nye organisasjonen for skapende kunstnere innen det visuelle kunstfeltet på Nesodden. Vi ønsker å legge til rette for at kunstinteresserte og aktører i kunstlivet skal.

NFUK Kuns

Hun er en av de få norske kunstnere som viderefører akvarellteknikkens uttrykksform til litografiet. Dyptgående studier i litografiteknikken og mange års arbeid med akvareller og litografier gir hennes lett abstrakte landskapsmotiver en gjennomskinnelig, varm og sterk koloritt Hvilken kunstner er dette? Kan du tolke signatur? Markedsplassen. Prissjekk. Hakunamatata. Liste over norske malere. Liste over norske malere er basert på Kunstnerregister fra Kulturnett, og inneholder derfor i utgangspunktet medlemmer av kunsterorganisasjoner. Portal: Kunst

Myter, sagn, eventyr - Into Norway New

Forside - Norske Dansekunstner

Under finner du en oversikt over alle kunstnerne som var påmeldt Oslo Open 2020. Ved å klikke på en profil finner du mer informasjon om kunstneren. Alle bilder tilhører kunstner og er opphavsrettslig beskyttet, noe som innebærer at tillatelse til bruk av kunstverket og bildene må innhentes fra rettighetshaveren Trøndelag Bildende Kunstnere (TBK) er en faglig sammenslutning av yrkesaktive billedkunstnere i regionen Midt-Norge som arbeider for å ivareta billedkunstnernes faglige, ideelle, økonomiske og sosiale rettigheter og interesser. TBK er en distriktsorganisasjon av Norske Billedkunstnere (NBK) og forpliktet av vedtekter og landsmøtevedtak i NBK

Norsk kunstner: Maleren Håkon Bleken. Møte med Kjartan Slettemark, spilletid. Direkte n å. Det oppstod en feil under lasting av mediainnholdets. Norske mannlige kunstnere har jevnt over høyere inntekter enn kvinnelige kunstnere, men hva denne inntektsulikheten kan skyldes er lite dokumentert. I denne artikkelen gjøres en analyse av data fra en spørreundersøkelse blant norske kunstnere som viser at omtrent halvparten av inntektsulikheten henger sammen med at menn og kvinner velger ulike kunstneryrker, samt med ulikhet i arbeidstid. Maler. Foreldre: Sogneprest Christian Astrup (1844-1919) og Petra Constance Lodtz. Gift 23.12.1907 med Engel Sunde (1892-1963), datter av gårdbruker Anders Jenssøn Sunde og Emmerense. Brorsønn av Nils Astrup (1843-1919). Nikolai Astrup var en særpreget, nyskapende kunstner. Hans produksjon var aldri stor, og i de fleste av maleriene og tresnittene hentet han sine motiver fra. Dokumentarfilmen «Kunstneren og Tyven», som kommer ut på norske kinoer i høst, høster stor internasjonal oppmerksomhet Tre samiske kunstnere tar over den nordiske paviljongen under «kunstnernes OL». - Bare tanken i seg selv er en tankevekker, sier en av kunstnerne

Hjem - Norske tekstilkunstner

Vi fant 119 synonymer til NORSK KUNSTNER. norsk kunstner består av 3 vokaler og 10 konsonanter. Få kryssordhjelp med kryssordkjempen 27 gule treff for Norske Kunstnere Oslo - Norge med telefonnummer, adresse og kart. Oppdaterte opplysninger for Norske Kunstnere Oslo registrert 13-7-2020. Motta ditt søk Norske Kunstnere Oslo gratis på SMS Norske Kunstnere - Finn firmaer, adresser, telefonnumre. Søkeresultatene fortsetter under annonse Det hadde ikke minst stor betydning for norske kunstnere - det hevet norsk kunst opp på et europeisk nivå, forteller Klev Furnes. Sår skikkelse. Den samme glansen kunne Olaf Isaachsen (1835-1893) ikke smykke seg med i sin samtid. - Nei, Isaachsen er en av de såreste skikkelsene i norsk kunst Kulturrådet gir tilskudd til kunst og kultur over hele landet. Vi har støtteordninger for mange typer prosjekter og arbeid fra flere finansieringskilder, inkludert Norsk kulturfond, Fond for lyd og bilde og Statens kunstnerstipend

Her er Norges kunstelite - Aftenposte

I år ville André Bjerke ha blitt 100 år. Det feires blant annet med at Peter Normann Waage har gitt ut en stor og flott biografi om ham: André Bjerke - i kampens glede. Bjerke var en av etterkrigstidens toneangivende forfattere. Han deltok aktivt i kultur- og språkdebatter, og han sloss blant annet for riksmålssaken, og [ - Den norske kunstscenen lider under mangel på sunn konkurranse og kritikk og feirer sin egen middelmådighet, mener den amerikanske galleristen og kunstneren Elizabeth Ramsey

Norsk billedvev betegner en tradisjon med røtter fra førhistorisk tid og frem til våre dager - en noenlunde kontinuerlig linje over et tidsrom på over 1500 år. Gerhard Munthe og andre kunstnere som Bloch, Holmboe og Jens Wang begynner å lage kartonger for billedtepper 40 gule treff for Norske Kunstnere - Norge med telefonnummer, adresse og kart. Oppdaterte opplysninger for Norske Kunstnere registrert 8-9-2020. Motta ditt søk Norske Kunstnere gratis på SMS Norske grafikere i dag. 141 kunstnere presenterer seg selv.(1979) Bok med vareomslag. 192 sider. Gjennomillustrert. (41/139) Gunvald Opstad - Olaf Isaachsen (1993) Bok med vareomslag. 64 sider. Gjennomillustrert. (42/139) (43/139) Cecilie Malm Brundtland - Nicolaus Widerberg. Word Pillar 2000. Bok med vareomslag. 120 sider. Billedplansjer i. Norsk 1800-talls kunst viste sin interesse for historie både ved å gå til hollandsk 1600-talls genremalerier (Frants Bøe (1820-1891), Vincent Stoltenberg Lerche (1837-1892), Ladislaus Bakalowicz og Wilhelm Holter i Galleriet i Drammens Museum), til de store Europeiske kriger (Peter Nicolai Arbo (1831-1892) og til den norske landsbygdas gamle, truede bondesamfunn og kystliv (I.C.Dahl. I henhold til Norske Grafikeres retningslinjer for originalgrafikk skal hvert enkelt grafisk blad påføres signatur, informasjon om teknikk og opplag. Noen kunstnere velger å merke trykket på baksiden, men den tradisjonelle måten er å signere og nummerere med blyant på trykkets forside rett under motivet

Oslo: Oslo Griegfestival: Norske sanger fra 1814 til 2014The Businessman Says Okay Success Pop Art Comics Retro

Kryssordhjelp - Maler, kunstner, arbeider, håndverker og mye mer for å løse kryssord Norges største kryssordhjelper-app med millioner av ord. Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under Fant 1 synonym til spansk-norsk kunstner. Ord Ant. ord Lengde Bruker Dato; isern: 1: 5: 1 : 2004-03-15 ; Personvern. Norske og internasjonale forskningsnyheter. Forskningsnyheter for unge. Science news from Norway in English. Science news from Norway in English. Meninger, Myten om Munch påvirker hvordan vi forstår kunstnere i dag Toneangivende Munch-biografi inspirert av psykoanalyse,. Den norske dokumentarfilmen «Kunstneren og tyven» vant søndag prisen for beste dokumentarfilm på BFI London Film Festival i London Norske kunstnere protesterer mot regjeringen. I dag markerer norske kunstnere seg foran Stortinget for å protestere mot statsbudsjettet for 2018! 25.10.2017. 16:47. 26.10.2017 08:51. Tekst: Even Finsrud

Buy Takashi Murakami 727 Silkscreen Print | Kumi ContemporaryMenina - Kunstlageret - Kunst & MalerierIngrid Andsnes | RogalydPostkort Kittelsen | Eventyr
 • Capital of colorado.
 • Avent sterilisator mikrobølgeovn bruksanvisning.
 • Stereo klagenfurt kommende veranstaltungen.
 • William skam quotes.
 • Three musketeers chocolate.
 • Svampebob firkant på engelsk.
 • Truck shop norge.
 • Obos julemarked folkemuseet 2017.
 • Fikse plen.
 • Fritzbox 7390 repeater entfernen.
 • Selvmord i litteraturen.
 • Jadwal konser burgerkill 2018.
 • Persefone hades.
 • Bike kurs lenzerheide.
 • Lyoness cloud.
 • Influensa svette om natten.
 • Ändra skiftläge word.
 • Lydopptak grevling.
 • Haus kaufen bremen osterholz.
 • Vegetar restaurant oslo sentrum.
 • Marcus og martinus produkter.
 • Generasjon prestasjon idrett.
 • Kaba lås.
 • Sammenleggbart bord europris.
 • Ingen lyd ved sms iphone.
 • Dokumentasjon helsefagarbeider.
 • Grillrist 50 cm.
 • Bad nauheim park.
 • Riesa tv nachrichten.
 • Hennessy fine de cognac.
 • Trolljegerne netflix del 2.
 • Neue c klasse 2020.
 • Bouvet island flag.
 • Lage lekesand.
 • Salg stokke.
 • Best password manager.
 • Vårløk karbohydrater.
 • Session åsane.
 • Harry potter studio.
 • Jotun oslo stue.
 • Club kudamm.